Home / Event / Mastery learning

Mastery learning

Jan
21

Stel je wilt een huis laten bouwen. Je begint met de fundering en begane grond en zegt tegen de aannemer je hebt 3 weken. Na 3 weken komt de bouwinspecteur en zegt dit en dat moet nog gebeuren; ik geef een 8. Je zegt mooi dan starten we met de eerste verdieping. Na 2 weken komt de bouwinspecteur en geeft een 7. Je start met de tweede verdieping en opeens stort de boel in elkaar.

Dit klinkt natuurlijk belachelijk, maar dit is hoe veel mensen een taal leren. Ze leren Engels op school en doen taalcursussen volgens een vast programma. Op een gegeven moment lopen ze vast en worden ze onzeker.

Mastery learning

Daarom geven wij trainingen alsof het een sport, baan of nieuwe vaardigheid is. Wij laten cursisten oefenen tot ze iets compleet beheersen en starten pas daarna met een verdieping. (mastery learning) De trainer neemt de basis van de cursist als startpunt en leidt de cursist door in toenemende mate complexere oefeningen. De cursist legt zo direct de verbinding tussen de bestaande kennis en nieuwe vaardigheid, zodat ze het ook echt begrijpen. Zo leren ze de betekenis van de woorden en grammatica op een natuurlijke manier.

Top